Для 36 шматочків пахлави на деко 38×28 см нам потрібно: 450 гр лущених волоських горіхів, 2 упаковки тіста філо по 450 гр, 200 гр вершкового масла, 3 склянки цукру, 3 ст.л. меду, півтори склянки води.
Горіхи викладаємо на деко і піджарюємо в духовці 10 хв при t 170°. Витягуємо горіхи з духовки, охолоджуємо їх і січемо дрібненько ножем (не блендером!). Розтоплюємо вершкове масло. А далі все зовсім просто, змащуємо маслом деко і викладаємо 10 шарів тіста філо, перемащуючи кожен шар маслом. Висипаємо зверху 1/4 наших горіхів, рівномірно розподіляємо їх поверх тіста. Тепер знов 10 шарів тіста, зверху горіхи... і ще так 2 рази, поки не закінчаться горіхи. Зверху знов викладаємо 10 шарів тіста, перемащених маслом. Загалом - 5 десятилисткових шарів з тіста філо та 4 шари подрібнених горіхів. Розрізаємо нашу пахлаву, обережно, гострим ножем на 36 прямокутничків.
Ставимо в розігріту духовку на 170°, печемо 50 хвилин. Поки пахлава печеться робимо сироп з цукру і води, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин, знімаємо з вогню, коли трохи охолоне додаємо мед. Виймаємо пахлаву з духовки через 50 хв, заливаємо її сиропом і ставимо ще на 10 хв в духовку, щоб краще просочилася. Все!
Виймаємо, охолоджуємо і запрошуємо гостей на чай
Комментариев нет:
Отправить комментарий