воскресенье, 13 сентября 2015 г.

Сонячні батареї з перовскіта зможуть заряджати електромобілі під час руху




Дослідники із Західного резервного університету Кейза (приватний дослідницький університет в Клівленді, штат Огайо, США) стверджують, що їм вдалося розробити правильне поєднання сонячних панелей і акумуляторної батареї для заряду електромобіля з більш високою ефективністю, ніж будь-коли раніше. Очікується, що таке відкриття вже найближчим часом дозволить встановлювати невеликі сонячні панелі на даху електромобіля і заряджати його під час руху, повідомляє ресурс FacePla.net.

Під час тестувань вчені підключили чотири сонячні батареї на основі перовскіта безпосередньо до літієвої батареї, отримавши при цьому ККД 7,8%, що, на їхню думку, є найбільш ефективною зареєстрованою на сьогоднішній день конфігурацією. 

Послідовно підключаючи всі чотири елементи, площа кожного з яких становить близько 0,1 сантиметра, дослідники додатково збільшували напруга ланцюга. Ефективність перетворення електроенергії сонячних елементів склала 12,65%. Коли отриманий матеріал було підключено для зарядки літій-іонної батареї, розміром з монету, команда вчених досягла перетворення та ефективності зберігання енергії у 7,8%, які підтримувалися протягом декількох циклів.

Перовскіт є однією з найбільш перспективних технологій сонячних елементів завдяки своїй здатності перетворювати більш широкий спектр сонячного світла в електрику, в порівнянні з кремнієвими елементами. Американські дослідники створили багатошарові сонячні батареї, що збільшує їх щільність енергії, продуктивність і стабільність. 

Тетяна Турлікьян

Комментариев нет:

Отправить комментарий